HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Individualni programi
Kako naprej?     Objavljeno 13.04.2016 ob 22:15
Pozdravljeni,
že nekaj časa spremljam vaš forum in revije, res ste super .

Prosila bi za pomoč oziroma mnenje kako naprej. Šlo mi je že kar lepo in tudi efekt se je že poznal nato sem zaradi takšnih in drugačnih razlogov imela enomesečno pavzo predvsem pri prehrambenem režimu, trenirala pa sem še vedno. Športno aktivna sem celo življenje (tek (občasni teki na daljše proge do 21 km) ter v zadnjih letih vodene vadbe - body pump, attack, grit).

Starost: 31 let, višina 170 cm, teža: 63-65 kg.

TRENING: povprečno 3-5 treningov tedensko (1-2 grit (hiit), 1-2 pump (uteži), 1 attack (kardio), tek (cca 10 km).

HRANA: Z: 2 jajci-kuhani + kisle kumarice/paradižnik ali pečeni na svinjski masti+sir
M: whey + pest nepraženih-neslanih arašidov/mandljev/indijskih oreščkov ali pomaranča+oreščki, ali grški jogurt+jagodičevje
K: kuhana zelenjava, piščančji zrezek (cca 150-200g), solata z zeljem in olivnim oljem ali solata, zelje, fižol, sardine
M: kuhano jajce+paradižnik/kumara/arašidovo maslo ali tuna+solata ali skuta oz. v dnevih pomanjkanja energije pred treningom kosmiči
- po treningu whey
V: ribji file z dušenim zeljem ali solata+zelje+sardine/tuna+fižol ali dessert (beljkovinski pudding)+kokosova moka+drobljena kakavova zrna ali skuta

Ker se je napredek nekako ustavil sem nameravala preizkusiti vaš Shredxx, vendar zaradi krajše pavze v prehranskem režimu nisem, saj ne bi bilo efekta. Ko spet nazaj “padem v dogajanje” planiram začeti tudi s Shredxx-om.

Med vikendi imam običajno res povečan kalorični vnos, predvsem na račun "pregreh" kot so arašidovo maslo, maslo, smetana za stepanje, burek oz. home made varjanta s skuto; oh-ji -npr. ajdova kaša. Izločila sem sladkarije, bel kruh, testenine, predelan riž, krompir. Od OH-jev uživam ajdovo in proseno kašo, nepredelan riž, kamut ipd. Pri pečenju mesa običajno uporabljam kokosovo maščobo pri solatah olivno olje.

DODATKI: whey po vadbi, omega 3 (1-2 kapsuli), Mg (kombinacija Ca+Zn), dessert (nadomestek obroka-“beljakovinski puding”)

Nekako sem skušala vkomponirati cikliranje na način da pri kosilu dodajam različno razmerje OH (npr. ajdova kaša) ter del še pri večerji.
Na dan popijem tudi 2-4 kave (brez sladkorja in običajno tudi brez mleka).

Cilj je ohraniti mišično maso in izgubiti ostalo maščobo. Za izgubo maščobe bi dnevni vnos naj bil okrog 1.600 kcal (preveč/premalo?). Prosim za nasvete in komentarje…

Hvala
Re: Kako naprej?     Objavljeno 15.04.2016 ob 15:07
Imaš dobro zastavljen jedilnik, tudi aktivnost v tvojem primeru ni problem.

Vidim pa tukaj en drug problem, ki si ga opisala in dejansko priznavaš pregrehe med vikendi
Tukaj lahko hitro izničiš to tvojo striktnost med tednom. To pomeni, če že čez vikend grešiš ne grešiti preveč oziroma probaj ne grešiti, ker boš s tem sabotirala svoj napredek.
Predlagam, da se sedaj spet osredotočiš na tiste smernice pred pavzo in nato vključiš X3M Shredxx

Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: Kako naprej?     Objavljeno 29.05.2016 ob 08:37
Kaj pa za izgubo teže bolj priporočate - ketonski način ali cikliranje hidratov. Kako se keto obnese ob izvajanju visokointenzivnih HIIT treningov (anaerobno; 5-6krat tedensko) ali pride že do "kurjenja mišic" pomanjkanja energije? (Namreč ob prebiranju na internetu je keto odlična pri fitnes treningih.)
Ali je za izgubo maščobe je optimalno 1-1,5g B na kg telesne teže, kako razporediti M in OH (če ne grem na ketonsko, tam je tako cca 70 % M, 25 % B ter ostalo OH). Je cca 1600 kcal dnevnega vnosa preveč za izgubo teže? (če zmanjšam preveč pa spet lahko pride do obratnega efekta).

Hvala za odgovor.
Re: Kako naprej?     Objavljeno 29.05.2016 ob 15:06
Jaz pa nisem mnenja, da te pregrehe sabotirajo tvoj napredek. V primeru, da bi to drzalo bi vse zivljenje morali dietitati. Za dolgorocen uspeh je potrebno tudi psiho negovat in to striktno omejevanje kakrsnih koli uzitkov je nesmisel. Jaz se pregresim najmanj 7x tedensko po teh merilih.
Re: Kako naprej?     Objavljeno 01.06.2016 ob 13:47
torej je tvoje mnenje naj človek ki hoče rezultat greši 7x na teden?
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: Kako naprej?     Objavljeno 06.06.2016 ob 21:57
Odstopanje 7x na teden je po moje vsekakor preveč. Bo nazadnje znalo biti res, da že napačen vikend uniči tedenski učinek. Je mogoče krivo, da moram povečati vnos maščob? Kako pa se v praksi obnese LCHF način-ketonska, ki je trenutno zelo opevana.
Prilagam februarsko stanje (trenutno je stanje malo slabše, vendar zaradi iste količine treningov in prevelikega kaloričnega vnosa mišične mase niti nisem izgubila).
feb-2016-2.jpg
Re: Kako naprej?     Objavljeno 07.06.2016 ob 10:41
LCHF dieta in princip ketonske diete je trenutno popularen, ni pa nujno da se pri vsakemu dobro obnese. Ljudje smo si različni zato ne obstaja univerzanli način za vse. Zato je potrebno sprobati določene principe prehranjevanja, ki ustrezajo posamezniku.

Stanje na sliki sploh ni slabo
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov