HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
Bolečina v podlahti in zapestju     Objavljeno 04.11.2017 ob 17:57
Pozdravljeni,

Star sem 27 let. Imam naslednjo težavo. Sem reden obiskovalec fitnesa že kakšnih 5 let. Zadnje čase se mi po tem ko sem povečal težo pri izvajanju vaj za biceps pojavlja naslednja težava in sicer bolečina v podlahti in delno tudi v zapestju desne roke.

Bolečina v podlahti je največja takrat kadar breme spustim iz rok oz. sprostim mišice. Traja enih par sekund, potem pa počasi popusti in skoraj izgine. Včasih imam tudi občutek kot da malo slabše občutim dlan v tistih par sekundah kot kak občutek odrevenelosti vendar le za par sekund. Občutek je zelo čuden, zelo težko ocenim ali boli kost, mišica ali kakšna kita. Bolečino včasih ublažim tako, da ko utež odložim, počasi sprošcam podlaht.

Občasno me boli tudi v predelu sklepa...kakšnih par centimetrov proti komolcu. Kadar gibljem sklep ni bolečin. Kadar pa močno stisnem pest ter nato sprostim se pa le te pojavijo v predelu nad zapestjem....na isti način kot pri izvajanju vaje za biceps. Torej nastopi trenutna bolečina ki pa po 4,5 sekundah popusti skoraj do konca.

V zadnjih dveh dneh opažam tudi, da me rahlo malo boli roka tudi ko ne treniram predvsem v predelu pri zapestju...in pa včasih tudi na posameznih predelih nadlakti proti komolcu..predvsem zvečer pred spanjem.......zjutraj je nato ok.

Zanima me predvsem za kaj menite da gre v mojem primeru....za težavo z mišico, kito, sklepom ali morda ukleščen živec ? Mravljinčenja sicer ne čutim. Naj omenim tudi da imam v zgornjem delu zapestja mali ganglion ki pa me ne boli in dvomim, da je težava v tem. Prosil bi za kak predlog kako naj rešim zgoraj navedene težave. Zadevo sem sam začel reševati z Litozinom, kalcijem, D3 Vitaminom in Omega 3 mašobami. Se mi zdi, da gre počasi na bolje.

Zanima me tudi, če lahko nadaljujem z vadbo. Kolko sem se sam pozanimal v fitnesu...bi naj bile pač podobne zadeve stalnica v fitnesu ker pač gre za takšen šport in obremenitev dela svoje. In da je občasne takšne težave potrebno sprejet in preprosto nadaljevat z vadbo..da se z tem občasno soočajo vsi......torej malo stisnit zobe......Z vadbo bi namreč najraje nadaljeval.


Hvala za mnenje že naprej...

Re: Bolečina v podlahti in zapestju     Objavljeno 06.11.2017 ob 16:45
pozdravljen,
moje prvo vprašanje bi bilo kakšne ročke in droge uporabljaš na fitnesu oziroma kakšna je oprema. So palice narejene tako, da imajo ležaj in se utež zavrti ob izvajanju ali gre za fiksno utež + palico oziroma palico pri kateri ne pride do efekta vrtenja uteži. Enako me zanima za ročke.

Drugače pa je po opisanem sodeč tole klasično vnetje podlahti
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: Bolečina v podlahti in zapestju     Objavljeno 06.11.2017 ob 23:03

[quote="Boštjan_Eferl"] pozdravljen,
moje prvo vprašanje bi bilo kakšne ročke in droge uporabljaš na fitnesu oziroma kakšna je oprema. So palice narejene tako, da imajo ležaj in se utež zavrti ob izvajanju ali gre za fiksno utež + palico oziroma palico pri kateri ne pride do efekta vrtenja uteži. Enako me zanima za ročke.

Drugače pa je po opisanem sodeč tole klasično vnetje podlahti



hvala za odgovor.....

vnetje podlahti.....je to mišljeno mišic, kit ali pokostnice ?

gre za fiksne uteži ne prihaja do vrtenja....

sam sem posumil na tenditis zapestja....ali pa da mi morda ganglion vseeno pritiska na živec....sindrom karpalnega kanala sem nekako izključil saj mi bolečina ne prehaja v prste niti nisem opazil mravljinčenja....

kako je z vadbo v teh primerih nadeljevat ? ob sami vadbi ne občutim bolečine.....recimo 25 kg ročke biceps ni problema ...pri določeni vrsti gibov...tipkanju...prestavljanju menjalne ročice v avtu.....močnejšem rokovanju in nasplošno stiskanju pesti pa se pojavi bolečina v predelu zapestja in malo proti komolcu...ki pa mine v roku 5 sekund po gibu....če počasi sprostim podlaht je pa dejansko sploh ni.....

opravljam delo v pisarniške narave...torej tipkovnica...miška.....morda zadeva torej sploh ni povezana s fitnesom....?

moje ključno vprašanje ostaja...če naj treniram dalje... ?


Lp
Re: Bolečina v podlahti in zapestju     Objavljeno 08.11.2017 ob 15:20
Verjetno bo šlo kar za vnetje pokostnice. Sindrom karpalnega kanala se lahko brez problema izključi.

V primeru vnetja je potrebno počivati in ne obremenjevati. Lahko se uporabljajo hladilni geli...

Potrebno je sedaj razmišljati kaj narediti, da se zadeva ne bo ponavljala. Lahko je problem v tehniki izvedbe ali celo v določeni vaji, ki povzroča vnetje.

Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov