HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
Bolečina v kolenu po hoji v hribih     Objavljeno 27.07.2017 ob 13:09
Živjo,

imam eno težavo. Prejšni teden sem bila v hribih, skupaj sem v enem dnevu hodila približno 11 ur. Naslednji dan so se mi pojavile močne bolečine v kolenih. Bolečine so se pojavile tudi že kdaj prej, kadar sem bila v hribih, vendar ne v tako močni obliki. Kadar izvajam počepe ali izpadne korake v fitnesu ali tečem, teh bolečin ni. Ali je takšna bolečina po dolgi in naporni hoji (predvsem naporna je navzdol) normalna? Oziroma ali napačno hodim navzdol in se zato pojavi bolečina?

Hvala za odgovor
Re: Bolečina v kolenu po hoji v hribih     Objavljeno 28.07.2017 ob 15:55
Hoja navzdol je ZELO obremenilna za kolena, še posebej po terenu polnem kamenja. Predlagam ti, da si nabaviš pohodne palice, če jih še nimaš, ker si z njimi pomagaš pri hoji navzdol, tako da kolena manj trpijo.

Nisem sicer nek izvedenec za kolena, ampak pomoje bi bilo fajn, da te kolena nehajo bolet, preden spet začneš s kako vadbo.
Re: Bolečina v kolenu po hoji v hribih     Objavljeno 02.08.2017 ob 11:50
Hvala za nasvet, bom naslednjič poizkusila s pohodnimi palicami. Bodo imela pa kolena malo počitka na dopustu
Re: Bolečina v kolenu po hoji v hribih     Objavljeno 22.08.2017 ob 13:51
Kje v kolenu pa te boli? Če te pri strani, je lahko vneta iliotibialna vez, ki se popravi s počitkom in kasneje rednim raztezanjem, in je pogosta tekaška poškodba. Tudi meni se je to že zgodilo po hribih, ker nisem dovolj pridna z raztezanjem, in je nehalo boleti po kakšnem tednu počitka.
Re: Bolečina v kolenu po hoji v hribih     Objavljeno 24.08.2017 ob 11:16
Težko opišem mesto bolečine, je bilj topa bolečina, ki obsega celotno koleno. Po nekaj dneh počitka me kolena ne bolijo več, tudi med izvjanjem počepov ne. Je pa res, da od takrat niem več opravila kakšnega daljšega vzpona ali spusta. Naslednjič si bom pomagala z palicami in upam na čim manj bolečine
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov