HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
Izpuščaji     Objavljeno 27.04.2017 ob 15:05
Pozdravljen Aleksander.

V zadnjih dveh tednih sem začel spet bolj aktivno migat. Delam že cca 3 mesece 2x tedensko HIIT treninge (sobno kolo / počepi); zdaj pa sem v zadnjih dneh dodal še fitnes, kar pomeni da sem v cca 14 dneh opravil 8-9 treningov; po zadnjih treh sem poleg beljakovin v šejku dodal še maltocarb, prav tako pa zadnjih nekaj dni vsak dan pojém 2 jajci pečeni na BIO kokosovem olju iz špara (kupil sem ga za probo, da "vidim" kako je to) ... skratka; po lasišču in predvsem po trupu so se mi pojavili mali izpuščaji, ki načeloma ne srbiji so pa po izgledu kot da bi bila rahla suha koža. Za lažjo predstavo dodajam fotko izpuščajev, ki jih imam po trebuhu. Nekaj manjših je tudi na zunanjem delu prsi hrbtu in na desni nogi (predvsem so locirani na desni polovici telesa).

Vem, da preko spleta težko nekaj konkretno "ugotovite"; me pa zanima če bi izpuščaji lahko bili posledica beljakovin / maltocarba, ki ju zadnje dni pijem skoraj vsak dan, oziroma ali je to lahko posledica kokosovega olja / jajc?
Drugih težav nimam, tudi alergij ne, razen na konjsko dlako, kar pa tudi ne more bit krivo, ker se konjev izogibam (vsaj tistih, pri katerih na prvi pogled veš, da so konji )

Hvala za kakršnokoli pomoč in lepe praznike želim!
IMG_0188.JPG
Re: Izpuščaji     Objavljeno 23.05.2017 ob 21:05
Verjetno je reakcija na maltocarb. Sicer ne gre za hudo alergijo, ampak vendar. Bi pa bilo potrebno opraviti alergološke teste za definitivno potrditev.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov