HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
Bolečina v kolenu     Objavljeno 05.05.2016 ob 15:49
Bolecina se je zacela v koncu novembra 2015. Pojavila se je pri skoraj stegnjenem kolenu, ko je bila noga v kolku zunanje rotirana in na njej vecji del telesne mase (odriv). Bolečina je bila minimalna, sposoben sem bil nadaljevati gibanje. Oteklina se ni nikoli pojavila.

3 tedne sem kljub manjsi bolecini 1x tedensko delal vaje za moc s prostimi utezmi in na trenazerjih. Bolecina je bila prisotna tudi pri voznji avtomobila (30min +) in ponoči.

Naslednja slaba 2 meseca noge nisem obremenjeval in stanje se je izboljsalo. Ob ponovni obremenitvi zaradi studijskih obveznosti (kosarka, nogomet, aerobika) in treningih se je bolecina spet pojavila.

Velikost bolečine je minimalna in ni vedno prisotna. Sposoben sem delati tudi počepe 90% maksimalnih bremen.

Bolecina je prisotna nekje pod narastiscem vastus medialisa na patelo.

Ta teden mi je zdravnik na Fakulteti za šport koleno pogledal z ultrazvokom. Koleno je normalno gibljivo in brez bolečin ob pritisku. Ultrazvočno je nad in pod MCl videl izliv 12x3mm. Ligamentarni aparat kolena je čvrst, prisotna rahla bolečina ob valgusni obremenitvi. Pri počepu pri nekje 40 stopinjah fleksije je moč čutiti preskok v področju mcl in mpfl, ki pa je neboleč.

Dr. seveda priporoča MRI, na katerega sem že naročen (2 meseca čakalne dobe). Kakšno je vaše mnenje, je vredno iti samoplačniško in dobiti sliko v roku max 14 dni? In kot drugo me zanima kaj vam prvo pade na misel, da bi lahko bilo.

Trenutno sem iz programa vadbe izključil počep in zmanjšal breme na ekstenziji kolena. Uram vodenih vadb in nekaj študijskim obveznostim (aerobika ...) se ne moram izogniti.

Lp in hvala, David
Re: Bolečina v kolenu     Objavljeno 10.05.2016 ob 09:45
MRI vsekakor, verjetno tudi pregled pri fiziatru da oceni razmerje v mišični moči med fleksorji/ekstenzorji kolena, mogoče je tukaj problem.
Pogledat bi bilo treba tudi narastišče kvadricepsa na pogačico, mogoče je tam vnetje (poskusi s kako masažo z ledom recimo)
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: Bolečina v kolenu     Objavljeno 11.05.2016 ob 17:10
Hvala za odgovor. Bom že v sredo opravil izokinetiko na Fakulteti za šport. Upam samo, da do slikanja MRI ne poslabšam stanja z vajami kjer me ne boli (deadlift, fleksija, manjše breme ekstenzija).
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov