HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Trening
Trening doma     Objavljeno 17.03.2018 ob 17:10
Pozdravljeni,star sem 52 let visok 168cm in moja teža okrog 73kg v lanskem letu mi ke uspelo z hojo v hrib shujšat 13kg vendar je maščoba okrog trebuha,še vedno prisotna.

Letos sem si zadal cilj,da bom več delal na mišični masi,zato sem začel doma malo trenirat in sicer petkrat na teden po 45 minut traja moj intervalni trening,ki pa je sestavljen z dviganjem uteži ročke so težke po 10kg,tako da dvigujem ročke z obema rokama naenkrat v stoječem položaju tridesetkrat,potem naredim 100 trebušnjakov,nato tridest dvigov nog 50 krat dvig uteži v ležečem položaju,spet 50 trebušnjakov,nato 20 sklec,tridest počepov z utežmi,in to ponavljam tam do 45 minut ene ure včasih pred treningom grem na sobno kolo za deset minut.

Od prehrane pa je sledeče,zjutraj ovseni kosmiči čez noč namočeni v mleku ali the amino2 za malico kakšno jabolko ali banana,kosilo puranji zrezek 250g ena manjša pločevinka fižole in 100g skute.Po kosilu vzamem omega 3 potem popoldan pol ure pred treningom vzamem 3 kapsule L Carnitine Green tea po trningu spijem the whey za vačerjo 250 g prepraženega mletega govejega mesa pravtako z fižolo in skuto skuta je lahka.

sicer se neki rezultati pojavljajo ampak mislim,da bi mi kak nasvet kaj dodat sprtemenit prav prišel.
Pred spanjem vzamem tudi The ZMA tri kapsule.
Moj cilj je izgubit preostalo maščobo okrog trebuha in pridobit na mišični masi.
Re: Trening doma     Objavljeno 21.03.2018 ob 15:55
Pozdravljen na forumu!

Čestitke za dosežen rezultat, shujšati 13 kg je vsekakor lep uspeh!

Maščoba na terebuhu je verjetno prisotna zaradi tega ker jo je bilo predhodno na tem predelu največ.

Kako dolgo že izvajaš takšen trening? Treninge je dobro spremeniti na 4-6 tednov. Poleg takšnega trneinga bi priporočal še kakšno aerobno aktivnost recimo hoja ali tek po razgibanem terenu ali kolesarjenje.

Kar se prehrane tiče je izbor živil ok, tudi količine se mi zdijo v redu. Mogoče bi predlagal da pri kakšni malici se še doda pest oreščkov kot dodatni vir maščob.

Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: Trening doma     Objavljeno 21.03.2018 ob 17:16
Ta trening izvajam tri mesece,občasno še hodim v tisti hrib,kjer mi je lani uspelo shujšat 13kg,čez zimo je sicer nekaj malega šlo gor ampak,sem v teh treh mesecih spet na isti teži torej z prehrano in treningom,saj občasno tudi prakticiram sobno kolo 60 minut,ampak večino treningov je na moči,zdaj ko bo topleje bo definitivno več gibanja od zunaj.

Zdaj hujšal ne bi rad več,ampak bi rad delal na postavi,seveda v mejah normale,kar pomeni eno normalno šporno postavo.
Problem pri meni vidim v občasnem nočnem obisku hladilnika,in tudi kakšna čokoladica je včasih preveč,ampak ne tako pogosto,drugače sem pa še kar strikten pri prehrani,tako da raznorazna hitra prehrana ni na mojem jedilniku,prav tako slani prigrizki.

Rabil bi še kakšen nasvet glede dodatkov k prehrani ali mi priporočate še kaj razen tega kar uporabljam sedaj,mogoče All in 1 Creatine.
In zanima me ali lahko vzamem skupaj dve kapsuli omega 3 in zeleni čaj to vzamem zjutraj po obroku ovsenih kosmičev z whey 2 ali the amino whey.
Diagnostična tehnica pa kaže:
BF:18,8%
Mišična masa 47,3%
Kostna masa:10kg
Voda:63,2%
Na višino 168cm in trenutno težo 72kg
lp



Re: Trening doma     Objavljeno 28.03.2018 ob 11:06
Za boljši trening in oblikovanje telesa bi priporočal THE Creatine. All in 1 Creatine je bolj primeren za tiste, ki želijo pridobiti na teži oziroma težje pridobivajo.

Ovseni kosmiči in Amino Whey ali THE whey2 je super obrok za zjutraj, bre problema lahko vzameš potem dve kapsuli omega3 in zeleni čaj.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: Trening doma     Objavljeno 28.03.2018 ob 17:53
Super hvala za odgovor.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov