Full Body Workout - 3x/teden (mnenja prosim in nasveti)

Seznam forumov
Prikaži neprebrana sporočila Vsa Teme v katerih sodelujem
Tema: Full Body Workout - 3x/teden (mnenja prosim in nasveti)
Mark Valjavec
Član foruma 14
Full Body Workout - 3x/teden (mnenja prosim in nasveti)     Objavljeno 12.01.2018 ob 23:00
Zivjo vsem, ki boste prebrali tole.
Treniram ze od zacetka 1. septembra 2017. Začel sem z 62kg telesne teže in do danes, 12.1.2018 pridobil 3kg mišične mase (mogoče še kaj več, ker se mi zdi da sem izgubil nekaj body fat-a in so mišice bolj definirane). Od zacetka septembra do konca januarja sem skoraj vsak teden spremenil vrstni RED vaj in sploh vaje, ki sem jih izvajal. Imel pa sem na PON in ČET push, na TOR in PET pull in noge. Ugotovil sem, da sem preveč izvajal vaje kot so leg extension, chest flies itd. Od zacetka januarja grem v fitnes 3x tedensko in sicer ob PON, SRE, PET. Zdi se mi, da je to kar vredu, da se telo regenerira. Okej sedaj pa kako izgledajo moji treningi (Vaje izvajam v enakem vrstnem redu kot so napisane)

Squat - 5 setov po 12 ponovitev z maksimalno težo, da komaj končam dvanajsto ponovitev (enako velja za vse naslednje vaje)
Calf Press - 5 setov po 12 ponovitev
Lateral Pulldowns - 5 setov po 12 ponovitev
Bicep (Dumbbell) Curls - 5 setov po 12 ponovitev
Bench (Barbell) Press - 6 setov po 12 ponovitev (tukaj je 6 setov, ker imam težave z aktivacijo prsnih mišic in zato z večimi seti prsne mišice lahko opravijo nekaj dela
Overhead (Barbell) Press - 5 setov po 12 ponovitev
Tricep Extension (1 Dumbbell) za glavo - 5 setov po 12 ponovitev
Dumbbell Shrugs - 5 setov po 20 ponovitev

Upam, da kdo kaj pomaga
Lp, Mark
1. september 2017: 62kg
10. maj 2018: 72Kg
173 cm, 17 let, BF neznan
Boštjan_Eferl
THE Team 1209
Re: Full Body Workout - 3x/teden (mnenja prosim in nasveti)     Objavljeno 17.01.2018 ob 15:30
Trening ki ga imaš sedaj zgleda ok, pri total body treningu je pomembno da se izvaja čim več kompleksnih vaj, kar si sam tudi ugotovil da rezultatov metukjček in leg extension ne dajeta takšnih rezultatov kot bi si želel. To je bolj "kozmetnik" bi rekel jaz pač te vaje so ok, kot dopolnilo k ostalim vajam. Treningpa naj bazira na kompleksnih.

Opisan sistem treninga lahko izvajaš nekje 4-6 tednov. Nato pa lahko poizkusiš še total body sistemom kjer imaš en dan bolj upper body in lower body varianto
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo