HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Trening
t25 + LesMills     Objavljeno 30.11.2016 ob 21:57
Živjo!

Hodim v fitnes od septembra (po daljšem predahu zaradi poškodbe hrbtenice) in hodim na vodene vadbe Les Mills (2x bodyattack, 2x bodypump). Na internetu sem pa našla t25 vadbo, ki jo je 'izumil' taisti človek, ki se je spomnil insanityja in se mi zdi, da je ta t25 kar dobra vadba in bi jo prav tako poskusila. Zdaj me pa zanima, ali je 'zdravo' toliko treningov opraviti? Imam namen shujšati min. 15kg, ampak sem brala neke članke, da pretreniranost lahko vodi ponovno v pridobivanje teže? Torej, ali bi bilo to preveč? T25 bi delala vsak dan zjutraj (5x na teden) - 25min zjutraj, zvečer bi šla pa še na standardni trening. Namreč, zelo rada hodim v fitnes in se le-temu ne bi rada kar tako odpovedala in prav tako ta t25 izgleda tako privlačen in sem v rahli dilemi. :/

Kar se pa hrane tiče nisem na nobeni abnormalni dieti, jem vse (razen cukra- ki ga ne smem zaradi zdravil, OH pa jem v minimalni količini, toliko da nimam crave-ov), vse pod kontrolo in v zdravi meji normale.

Hvala za pomoč.
Re: t25 + LesMills     Objavljeno 01.12.2016 ob 10:36
opiši malo ta t25, predpostavljam, da gre ponovno za neko intenzivno kardio vadbo ?
Re: t25 + LesMills     Objavljeno 01.12.2016 ob 15:34
T25 so 25min hiiit treningi, ampak se mi zdi, da niso tako brutalni kot denimo grit od les millsa. Imaš nek tempo, po katerem delaš skupaj z coachem. Fora je to, da so zelo raznolike vaje in to je najboljši del. Npr najprej delaš upper-cut pol minute, potem jumping jacki, burpeeji, počepi. Je pa prav tako različno rankirano, en dan delaš bolj za core, kardio, strength etc. spada pa glede na intenzivnost vseeno pod anaerobni trening.
Re: t25 + LesMills     Objavljeno 01.12.2016 ob 16:57
V kontekstu hujšanja je v redu - načeloma naj bi za to imeli veliko visoko-intenzivne vadbe (fitnes in po možnosti HIIT) in nizko-int. kardia le nekaj malega. Malo sem skeptičen glede t25 in podobnih programov koliko so kaj funkcionalni. Sploh pri nekom, ki je imel poškodbo hrbta, je vprašljivo, ali jih je pametno izvajati (odvisno sicer od točne patologije). Recimo pri burpeeju pride do fleksije ledvene hrbtenice 100% do neke mere pri vsakem. In te fleksije šopat po več minut ni dobro na dolgi rok.

Za hujšanje pa itak velja, da na dolgi rok najbolje prideš skozi s tistim kar ti je veselje delat.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov