HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Trening
Re: Boks + fitnes     Objavljeno 03.12.2016 ob 03:44
no sj to testiranje je samo za zamene
mi morda lahko poveš še, kakšna je razlika, če pri deadliftu utež spustimo popolnoma do tal (vsakič dvigujemo "iz nule", spustimo toliko, da je na tleh npr 50%teže, ali pa če uteži sploh ne pustimo do tal? kateri način je bolj za MM, moč...?

Hvala
Flegmatik
Re: Boks + fitnes     Objavljeno 03.12.2016 ob 08:03
Za MM lahko delaš brez dotika tal, morda bi bilo še najbolje z 50% dotikom, v glavnem ne bo nekega bistvenega vpliva, važno da je gibanje gladko, tekoče, ter da mišico predvsem v zadnjih serijah dobro utrudiš.

Za moč je bistveno, da je vsak dvig izveden z maksimalno angažiranostjo - torej da opraviš dvig kar najbolj hitro - zato nekateri v zadnjem času priporočajo, da se dela pavze (sicer mišljeno v zgornjem položaju, ko stojiš). Študije so pokazale, da je za napredek v moči celo pametno 1-2x med serijo vzeti tudi daljšo pavzo 2-3s. S tem naj bi imel znotraj serije večjo povprečno hitrost dviga, kar je zaželeno za napredek v moči. Ampak pustimo to, za moč bi jaz naredil na tvojem mestu kratko pavzico spodaj s povsem odloženimi utežmi, da se dobro pripraviš na naslednjo ponovitev in potem na polno dvig.

Je pa ne glede na cilj vadbe pomembna še tehnika, saj ogromno ljudi ne zna dobro dead-liftat do tal. Katero vrsto dead-lifta izvajaš?
Re: Boks + fitnes     Objavljeno 03.12.2016 ob 15:14
deadlift z nadprijemom, iz pol-počepa

http://www.bodybuilding.com/exercises/detail/view/name/axle-deadlift
Flegmatik
Re: Boks + fitnes     Objavljeno 11.12.2016 ob 17:07
ponovno se oglašam.. pred fitnesom imam NO Fusion (4x na teden), med treningom x3m pump (4x na teden), po treningu A1 Gainer (6x na teden -tudi po boksu), tako jemljem zadnje tri mesece.. naj na vsake toliko časa naredim premor z kreatinom in beta-alaninom? Na koliko časa, in za koliko časa naj naredim premor?
Flegmatik
Re: Boks + fitnes     Objavljeno 12.12.2016 ob 12:02
Kreatin se lahko ciklira tako, da ga jemlješ 6 tednov nato 2 tedna premora. Bi pa priporočal ,da se uskladiš s tvojim treningom, takrat ko imaš bolj intenziven cikel treningov priporočam da jemlješ kreatin + beta-alanin. Ko imaš tako imenovane regeneracijske treninge ali deload teden takrat v tem obdobju ne jemlješ kreatina in beta-alanina.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: Boks + fitnes     Objavljeno 12.12.2016 ob 16:33
vredu hvala.. torej 6tednov treniram "napolno" in v tem obdobju jemljem kreatin + beta alanin, nato pa 2 tedna regeneracijskih treningov, brez kreatina in beta alanina

-bo vredu če v prvem obdobju (prvih 6 tednov) jemljem po 10g kreatina (5 pred in 5 po treningu) in 5g beta alanina (pred treningom)?
-kako izgleda regeneracijski trening?
Flegmatik
Re: Boks + fitnes     Objavljeno 12.12.2016 ob 21:21
Regeneracijski trening ne obstaja (skoraj v vseh primerih se bomo bolje regenerirali samo s počitkom, spanjem in prehrano, kot z nekim extra treningi). Obstaja aktivno okrevanje (npr. 45 min kolesa zelo počasi na prosti dan - kar je v večini primerov nevtralno ali kvečejmu škodljivo) ali pa nizko-intenzivni trening (treningi na nizki intenzivnost, a s ciljem po adaptacijah - npr. 3-4 ure kolesarjenja, da izzovemo adaptacije na aerobni sistem - ampak to zate itak ne pride v upoštev, samo tako omenim).

Ampak kar je Boštjan mislil je obdobje, ko spustiš količino in/ali intenzivnost treningov (deload). Npr. en klasični model periodizacije bi bil, da 3 tedne povečuješ količino in/ali intenzivnostm, nato pa za 1 teden spustiš. In v tem tednu naj ne bi jemal kreatina in beta-alanina. Lahko seveda tudi 6 tednov povečuješ, spustiš za 2 tedna, kot si napisal.

Re: Boks + fitnes     Objavljeno 13.12.2016 ob 21:04
ali se lahko v "deload" obdobju pri fitnes treningu preide iz 4xtedensko oz. push-pull-legs v npr. A-B trening oz. 2x tedensko celo telo... ali samo spustim nekaj setov?
Flegmatik
Re: Boks + fitnes     Objavljeno 13.12.2016 ob 21:38
2x tedensko celo telo bo boljše kot izpuščati sete. Seveda ne v en trening za celo telo zbasati vseh vaj, ki jih delaš v sicer 3 različnih treningih

A drugače delaš prav po temle programu? http://www.the-nutrition.com/single-clanek/Nacrt-treninga:-Push--Pull--Legs/157
Re: Boks + fitnes     Objavljeno 14.12.2016 ob 16:15
kot je napisal castaway ne delaj vseh vaj na enem treningu, če boš delal celo telo se osredotoči na glavne vaje (kompleksne) 1-2 vaji za večje mišične skupine 1 vaja za manjše
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov