HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Trening
Moj trening - odlični rezultati mnenje     Objavljeno 08.09.2015 ob 18:53
Lep pozdrav

Trenutno sem shujšal iz 124 kg na sedanjih 81 kg. Visok sem okrog 177cm. Začel sem 8 mesecev nazaj. Jem 100% clean, treniram 5x na teden, kardia nimam, 5 minute kot ogrevanje in to je to.

Moj trening:

pon; Zgornji del - Prsa, hrbet, biceps, triceps, rame
tor; Spodnji del - Komplet noge, spodnji del hrbta, trebuh
sre; Rest day
čet; Zgornji del - Prsa, hrbet, biceps, triceps, rame
pet; Spodnji del - Komplet noge, spodnji del hrbta, trebuh
sob; Roke - Biceps, triceps, rame
ned; Rest day

Dodatki: Proteini zjutraj, vitamic C zjutraj, preworkout pred treningom, po treningu proteini in 5g kreatina, po večerji 3 kapsule omega3.

Trening se je pokazal v kombinaciji s pravo hrano za zelo uspešnega, saj sem se praktično prepolovil, in pa tudi dosti pridobil na mišični masi. Na trebuhu imam še nekaj "špeha", pa me zanima ali naj grem še naprej z izgubo maščobe ali naj grem na maso?
Zanima me še ali naj nadaljujem s takim treningom ali je potrebno kaj spremeniti?
Prosim za mnenje.

Lp

Re: Moj trening - odlični rezultati mnenje     Objavljeno 09.09.2015 ob 10:58
za boljšo oceno bi bilo dobro videti kakšne slike ali meritve % maščobe. Kg in višina ne povesta veliko
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: Moj trening - odlični rezultati mnenje     Objavljeno 09.09.2015 ob 13:28
Lahko še poveš, zakaj bi rad spreminjal trening ?

Se je izguba maščobe ustavila ?
Jure - THE Team
Re: Moj trening - odlični rezultati mnenje     Objavljeno 09.09.2015 ob 15:37
Zaenkrat maščobo sploh še nisem meril, tako da tega podatka nimam.
Ne, telo se spreminja iz tedna v teden i maščoba počasi izginja. Ampak 99% vseh ki jih poznam delajo 1 do 2 mišiče na dan max, takšen trening kot ga imam jaz pa še nisem slišal da ima kdo, pa me zanime ali je moj trening v redu sestavljen? Bi bil dober tudi za maso recimo?
Re: Moj trening - odlični rezultati mnenje     Objavljeno 09.09.2015 ob 16:40
imamo različne cilje, različne odzive na hrano in različne odzive na določene tipe treninga. Hočem povedati, da to kar dela recimo tvoj kolega da ne velja isto potem zate ali za koga drugega.
Principov in pristopov k treningu je veliko, potem so še tukaj tehnike za povečanje intenzivnosti kot so drop set, superset, triset, giant set,...

Ni pomembna samo razporeditev mišičnih skupin ampak tudi število serij in ponovitev. ti si nam napisal samo kako imaš razporejene dneve, ne vemo kakšne vaje izvajaš koliko serij in koliko ponovitev.

Moreš se opredeliti kaj je tvoj cilj, ali je izguba maščobe ali je to mišična masa. Hkrati pridobivati mišično maso in izgubljati maščobo je v natural okoliščinah nemogoče.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: Moj trening - odlični rezultati mnenje     Objavljeno 09.09.2015 ob 17:58
Moj cilj je bil izguba maščobe, zdaj pa razmišljam o mišični masi.

Trening gre nekako takole:

pon; Zgornji del - Prsa, hrbet, biceps, triceps, rame (5-10 min kardia, ogrevanje, potem naredim par vaj ki jih ne štejem, ponavadi naredim 2x10 sklec, potem pa začnem pri dumbbell press 4x8, nato dela poteg na prsi za hrbet 4x8-10, zatem imam bench 4x8 oz do odpovedi, nato imam veslanje sede, potem grem na roke, prvo naredim 4x10 ponovitev za biceps z ukrivljeno palico, nato naredim 4x8 ponovitev za triceps, nato še military press 4x10 za ramo )

tor; Spodnji del - Komplet noge, spodnji del hrbta, trebuh (spet kardio 5-10 min, ogrevanje, potem imam počepe 4x8-10, nato grem na leg press 4x8, potem leg extension 4x8, nato še leg extension za zadnji del nog 4x8, nato grem na napravo za meča in sicer 4x10-12, nato običajno naredim eno vajo 4x10 za spodnji del hrbta in 2 vaji 4x10 za trebušne mišice)

sre; Rest day

čet; Zgornji del - Prsa, hrbet, biceps, triceps, rame ISTO

pet; Spodnji del - Komplet noge, spodnji del hrbta, trebuh ISTO

sob; Roke - Biceps, triceps, rame (5-10 min kardio, ogrevanje, naredim par vaj za ogrevanje katere ne štejem, potem pa vaje za biceps z ukrivljeno palico 4x8, potem scullcrusher 4x8, nato delam na napravi za biceps 3x8-10, potem delam na špagi potisk za triceps 3x8-10, potem hammer za biceps 3x8-10, nato dipse 3x8-10, potem imam še 2 vaje za ramo in sicer military press 4x8 in arnold raise 3x8-10)

ned; Rest day
Re: Moj trening - odlični rezultati mnenje     Objavljeno 17.09.2015 ob 16:30
Če je tvoj cilj mišična masa, potem se osredotoči na naslednje stvari:

PREHRANA
jej veliko kalorij in veliko beljakovin (če težko pridobivaš MM, potem ne rabiš niti meriti vnosa, ampak pojej kolikor lahko. Če se hitro zrediš, pa bodi bolj pozoren)

TRENING
na treningu iz tedna v teden povečuj volumen, ki je po raziskavah sodeč najpomembnejša spremenljivka pri treningu za pridobivanje mišične mase. Delaj predvsem kompleksne vaje, ker boš z njimi najlažje povečal volumen treninga.

To ni edino, kar je pomembno, ampak je pa NAJBOLJ POMEMBNO!

E-mail: info@the-nutrition.com
Tel. št.: 080 35 45
Spletna trgovina: www.the-nutrition.com/store/index.php
Prodajna mesta: www.the-nutrition.com/prodaja
Re: Moj trening - odlični rezultati mnenje     Objavljeno 07.12.2016 ob 00:12
Pozdravljeni.... sam imam trenutno 116kj in sem velik 179cm ter star 22 let. Sem zacetnik v tem svetu sporta. Po branju vasega foruma sem dobil veliko upanja ter zelje po izgubi odvecnih kg. Zanima me se samo jedilnik, cesa ste se najbolj branili, vse ostalo ste opisali do potankosti. Ce maste slucajno kak izpisan jedilnik se priporocam...
Lp Anzej
Re: Moj trening - odlični rezultati mnenje     Objavljeno 07.12.2016 ob 11:38
Mali_puki je napisal/a:

Pozdravljeni.... sam imam trenutno 116kj in sem velik 179cm ter star 22 let. Sem zacetnik v tem svetu sporta. Po branju vasega foruma sem dobil veliko upanja ter zelje po izgubi odvecnih kg. Zanima me se samo jedilnik, cesa ste se najbolj branili, vse ostalo ste opisali do potankosti. Ce maste slucajno kak izpisan jedilnik se priporocam...
Lp Anzej



Dobro vprasanje... cesa smo se branili, jaz osebno sem se izogibal sladkih pijač(prazne kalorije,sladkor) nikoli nisem imel problema da bi moral popiti normalno coca colo. če ni bilo zeroja, potem je bila voda z limono čist zadosti, zdaj imaš že boleroje("cedevita" brez sladkorja).

izogibal sem se navadnemu rastlinskemu olju, ki sem ga takoj zamenjal za kokosovo olje in ocvrti hrani. 1x po 35 obroku sem si privoščil kar sem si zaželo zadnji obrok v dnevu.

izogibal sem se zakomplicirani hrani( da nisem vedel kaj jem - paštete,predelano meso ipd.)
Re: Moj trening - odlični rezultati mnenje     Objavljeno 07.12.2016 ob 12:40
Tako ja... predvsem stran z vsemi pijačami s kalorijami, nasploh vso predelano hrano in olji (tudi olivnega in podobne, ki so bojda zdravi (čeprav se tudi o tem da mariskaj še predebatirat) bi jaz izključil, kolikor je možno - imajo od vse hrane najvišje razmerje kalorije:volumen.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov