HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
THE Nutrition
Re: KRITIKE, POHVALE, ŽELJE, PRIPOMBE     Objavljeno 21.04.2014 ob 08:39
Kaj pravi zakon glede tega:
Prodajalec mora pri prehranskih dopolnilih zagotoviti varnost izdelkov, ki jih prodaja na trgu. Kaj pomeni "varnost", seveda ni opredeljeno...če je torej nekaj narobe, je breme dokazovanja varnosti NA PRODAJALCU...s študijami itd. moraš dokazati, da je izdelek "varen". Vsakemu je jasno, da je vsak izdelek v določenih okoliščinah (predoziranje, souporaba drugih izdelkov...), lahko škodljiv.
(govorimo seveda o blagih stranskih ucinkih, kot je povisan srcni utrip in krvni tlak, slabost ipd.).

Zgodba 1:
Na izdelku so napisana navodila za uporabo. Posameznik zaužije 3 krat višji dozo ter pred tem še nekaj skodelic kave, nekaj zdravil in morda še kak drug stimulans. Srčni utrip se mu poviša, ustraši se, gre na urgenco in pove, da je zaužil prehransko dopolnilo (kave in ostalega seveda ne omeni)...

Zgodba 2:
posameznik zaužije prepovedano substanco in pojavijo se težave. Ker staršem ne upa povedati resnice, okrivi prehranski dodatek. Starši zadevo prijavijo zdravstveni inšpekciji. Zaradi pritiska je le-tem najlažje pozvati prodajalca o dokazilih varnosti (teh seveda noben prodajalec nima) ter mu napisati kazen...

Zgodba 3:
športnik zaužije dopinška sredstva. Ko ga odkrijejo, je vedno začuden in pravi, da je vedno uporabljal samo prehranska dopolnila (običajno v zgodbo vtaknejo še "grešnega kozla", ki naj bi mu jih predpisoval). Zlahka medijsko prodajljiva zgodba o "kontaminaciji" prehranskih dodatkov se lansira v javnost in zadeva je urejena.

Dodaten komentar: v tej in podobnih zgodbah lahko vidimo perverznost sistema, kjer novinarjem ne gre za razkrivanje zgodbe iz vseh vidikov, ampak bolj za iskanje senzacionalizma, inspektorskim sluzbam pa ne za ureditev panoge, ampak za upravicevanje lastnih delovnih mest.


“Winning isn't everything--but wanting to win is.” V. Lombardi
Re: KRITIKE, POHVALE, ŽELJE, PRIPOMBE     Objavljeno 21.04.2014 ob 13:17
Kar se tiče ShreedXX-a je eden bolj blagih stimulansov na trgu, je pa res, da dokler sm pil 2-3 skodelice kave na dan + 2kapsuli ShreedXX-a pred vadbo je bilo kar močno "tucanje" in nespanec.

Odkar spijem do 1 skodelico prave kave na dan teh "stranskih učinkov" ni več, razen vročine po 20 minutah treninga and i like it
Re: KRITIKE, POHVALE, ŽELJE, PRIPOMBE     Objavljeno 21.04.2014 ob 15:02
Kje so časi "pravega prvega" shreda ...tisto je bilo pa TOP. In si res dobro čutil da je noro trgalo in to je blo to...sej zato si ga vzel. Nima smisla nekaj kupovati kar ne dela oz. je tako blago je je 3/4 placebo efekta...no sej rezultat na koncu zna biti, sam placebo pa tudi drag. Mi je kar hudo da so zakoni takšni kot so...sem prepričan da tudi če bi bile zadeve močnejše in učinkovitejše ter še vedno legalne, bi bilo vse skupaj veliko bolje.
Re: KRITIKE, POHVALE, ŽELJE, PRIPOMBE     Objavljeno 21.04.2014 ob 19:01
Že več let uporabljam THE izdelke in sem redna stranka, nobenih problemov še nisem imel in izdelki so kvalitetni in varni.


Nevem kako je to možno pri ostalih
Re: KRITIKE, POHVALE, ŽELJE, PRIPOMBE     Objavljeno 22.04.2014 ob 10:06
Kako lahko nekdo na podlagi nečesa, kar sploh ne more točno dokazati, obtoži trgovca Jaz tudi lahko vzamem 2 kapsuli kofeina, 3 kapsule fat burnerja, pred tem spijem pa malo žganja ... in evo ga. URGENCA. Potem ej pa trgovec kriv.
Re: KRITIKE, POHVALE, ŽELJE, PRIPOMBE     Objavljeno 22.04.2014 ob 11:20
Zakon ščiti potrošnika in prav je tako. Vendar je včasih tudi krivično.
Re: KRITIKE, POHVALE, ŽELJE, PRIPOMBE     Objavljeno 22.04.2014 ob 12:29
Tomorrowman, mislim, da so na podlagi prijave UKCja izvedli preiskave na izdelku, ki je bil prijavljen kot povzročitelj slabosti in so na podlagi teh preiskav ugotovili nedovoljene količine vsebovanih substanc.
Inšpektorji MORAJO raziskati VSAKO prijavo, tudi če je ta anonimna.

Pravila so taka kot so in v glavnem ščitijo kupca. Kupec je tako predvsem papirnato zavarovan in se ga nekako spodbuja, da ne uprablja zdrave pameti. K temu ga po svoje spodbujajo tudi prodajalci. Tudi na tem forumu lahko večkrat beremo nasvete THE osebja v stilu, res da na navodilih piše količina toliko in toliko, ampak če želiš, da stvar dela vzami 3x toliko, 3x na dan...

Edina rešitev za uporabnika je, da se informira iz več virov in si nekako ustvari lastno menenje o tem komu zaupa.

Ko pride do problemov, je scenarij vedno enak. Prevali krivdo na drugega in popolnoma nič drugače.
Tudi v tem primeru, je država krivdo prevalila na prodajalca, čeprav bi že ob uvozu izdelka morala carina ugotoviti, da vsebina ni skladna z normami ki veljajo v Sloveniji. Proizvajalec/prodajalec je nekaj postov više lepo okrivil vse po spisku, uporabnike, zdravnike, zakonodajo... Uporabnik pa nima kej, stvar je kupil v trgovini brez recepta približno tako kot kupiš litr mleka in helbec kruha, pa če tam ni nekih navodil jih tudi tu ni treba...

Na koncu se birokraciji zadosti in karavana gre naprej svojo pot (psi pa lajajo, al kako pravijo)
Re: KRITIKE, POHVALE, ŽELJE, PRIPOMBE     Objavljeno 22.04.2014 ob 13:58
Sam uporabljam tele izdelke in jih bom še naprej. Ampak je tudi res, da proizvajalec ne bo priznal napake, pa če je kriv ali ni(brez zamere the Teama prosim). Podobno je v teh dneh potekala še ena razprava o velikosti meric v proteinih. Sem jo stehtal danes in je res 35g(kar je malo več kot 25g). Ni vsaka kritika mišljena kot slaba(vsi delamo napake)
Lp
Re: KRITIKE, POHVALE, ŽELJE, PRIPOMBE     Objavljeno 22.04.2014 ob 18:47
Poleg izobrazevanja je namen tega foruma komunikacija z nasimi kupci. Veseli smo, kadar izrazite vase zelje in pohvale.
Vendar smo prav tako veseli, kadar izrazite svoje dvome, vprasanja in tudi kritike. Seveda je dobro, da so konstruktivne, ker potem lahko skupaj najdemo primerno resitev.

Zal ne moremo vedno upostevati vseh zelja, vendar pa je to vedno prisotno v nasih strateskih odlocitvah.

Navsezadnje ste nasi zvesti kupci. In brez vas, ni nas.
E-mail: info@the-nutrition.com
Tel. št.: 080 35 45
Spletna trgovina: www.the-nutrition.com/store/index.php
Prodajna mesta: www.the-nutrition.com/prodaja
Re: KRITIKE, POHVALE, ŽELJE, PRIPOMBE     Objavljeno 27.04.2014 ob 19:51
Zanima me če imate v planu povoje za kolena v prihodnosti ?
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov