HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
priprava na tekmo     Objavljeno 20.08.2016 ob 22:09
pozdarvljeni
čez cca. 2 meseca me čaka pomembna tekma ( karate ) kjer so pomembni predvsem eksplozivnost, moč in vzdrzljivost. zanima me,
predvsem kako naj se ( poleg treningou seveda ) s PREHRANO in pravimi DODATKI na to najbolje pripravim?
Že nekaj časa se držim LCHF načina prehranjevanja, poleg tega sem pri vas kupila
The Vitamin strong - jemljem vsak dan 1 tableto,
po treningu ( najkasneje 30 minut po treningu ) pijem BCAA ( tudi kupljeno pri vas )
pri vsakem kosilu vzamem se Omega3 ( 1 kapsula med obrokom )
med obroki ( oz. ko si zaželim nekaj sladkega ) pa imam v hladilniku pripravljen "sladoled" iz X3M diet Meal, jogurta in smetane.
zanima me, kako naj še optimiziram jedilnik za še več energije? so dodatki vredu? ali delam kaj narobe oz. kaj manjka? je to v cca. 2 mesecih možno?
hvala
Re: priprava na tekmo     Objavljeno 22.08.2016 ob 12:58
pozdravljena

kako izgledajo drugi obroki?
Oziroma še boljše bi bilo napisati kako izgleda tvoj dnevni vnos in kaj ter koliko česa poješ
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: priprava na tekmo     Objavljeno 22.08.2016 ob 19:50
primer...
kosilo: velika skleda zelenjave ( solata, 2 srednje velika paradižnika, 1 srednje velika kumara, 1 srednje velika rdeča paprika, 1 konzerva belega fižola ) vse zabeljeno s ščepcem soli in 0,3 dl jabolčnega kisa. + rezina sira ( šmarski rok - 25% mm, brez laktoze - usaj tko piše na ovitku )

po kosilu: skodelica kave z 0,2 dl mleka ( 0,5% mm )

malica: "sladoled" ( 3 dl nesladkane smetane za kuhanje, 2,5 merice The diet meal, 1kg grškega jogurta, 3 pesti rozin - količine so navedene za celotni "sladoled" ) od tega pojem za melico cca. 3 žlice - "sladoled" količinsko zadošča za več dni
"čokolino" ( 2dl nesladkane smetane za kuhanje, 3 merice The Casein z okusom čokolade, 50g mletih mandljev, mleko (0,5mm) po občutku - če je zadeva pregosta - tudi tu so količine za večdnevno zalogo ) od tega pojem na dan cca 2 žlici

večerja: običajno sta to 2 palačinki ( 2 ali 3 jajca, majhen ščepec soli malo česna v prahu, ščepec petršilja ) pečene na kokosovi maščobi + nadevane s paradižnikovo mezgo ( prekuhan paradižnik in melancan brez kakršnihkoli dodatkou ) +rezina šmarskega roka.
lahko sta tudi sladki palačinki ( 2 ali 3 jajca, merica The amino whey, malo stevije ( 100% koncentrat v prahu ), 20g mletih mandljev ali mletih lešnikou, mleko ( 0,5%mm) ) + namažem z domačo marmelado narejeno iz majn sladkih sliv brez dodanega sladkorja.

tako zgledajo moji obroki jem sezonsko zelenjavo ( trenutno je zgoraj navedena zelenjava )
pijem samo navadno vodo
jemljem pa dodatke ki sem jih navedla prej
pazim da je moj zadnji obrok nekje najkasneje ob 7:30 do nekje 8:00 zvečer. nato ne jem nič več do naslednjega dne.

kaj naj popravim? dopolnim? izbolšam?,...
Re: priprava na tekmo     Objavljeno 25.08.2016 ob 16:18
za popravit in izboljšati se da tukaj ogromno

ne vidim nikjer zajtrka...

kosilo: vsebuje premalo beljakovin, dodaj tukaj kakšno piščančje puranjo ali goveje meso, lahko tudi tunino v lastnem soku...

malica: tudi premajhen vnos beljakovin glede na to da imaš omenjene porcije za večkrat.

večerja: prva varianta kot omleta je ok, druga varianta je pogojno OK edino skrbi me to da ješ beljakovine pretežno samo iz beljakovinskih dodatkov. Več prave hrane mora vsebovati jedilnik, kot že napisano dodaj v tvoj jedilnik jajca, meso, skuto, ribe,... dodatki naj dopolnijo tvoj jedilnik ne pa da so glavni beljakovinski vir.

Težko je izračunati na oko tvoj dejanski vnos hrane, vendar sem še vedno mnenja, da poješ premalo. Predvsem imaš prenizek vnos beljakovin, premalo zdravih maščob. Kompleksnih OH pa dejansko v tvojem jedilniku ne vidim. Namesto kompleksnih OH vidim v jedilniku stvari kot je domača marmelada rozine itd. to so sicer OH vendar takšni OH ne nasitijo in povzročajo nihanje inzulina kar pa v tvojem primeru ni zaželeno.

Ješ lahko tudi po 8h zvečer... obroki naj bodo razporejeni čez dan. Zaželeno bi bilo 5 enakomernih obrokov
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: priprava na tekmo     Objavljeno 27.08.2016 ob 13:55
aha. Ja glede beljakovin, bom vključila lahko skuto. mesu se načeloma izogibam ( lahko pri katerem obroku kak piščančji ali puranji file ), tuno ( v lastnem soku in tudi v olčnem olju ) sem večkrat že dodala solati ampak sem se po takem obroku ZELO slabo počutila. Nekako mi je "ostala na želodcu" in me je posledično nato želodec tudi bolel, zato je ne jem več. V bistvu moji obroki bazirajo na zelenjavi, mlečnih izdelkih in jajcih. Opazilasem da mi ustreza če so obroki lahki. katere kompleksne OH naj vključim? in katere zdrave maščobe? domače marmelade ni več in je nebom več jedla.
Re: priprava na tekmo     Objavljeno 27.08.2016 ob 14:28
aja. še to sem pozabla... kar se tiče obrokou po 8. zvečir... Pred časom sem jedla tudi ob 11 ali celo še kasneje ( spat grem cca. okol 12:30 oz 1 ponoči ) in posledično nabrala kilograme. Prisotne so bile bolečine v trebuhu, da o zadahu zjutraj niti ne govorim ( pa neglede na to KAJ sem jedla - od nezdrave hrane do zelenjave do proteinskih napitkou, ki naj bi se lahko uživali tudi pred spanjem ). Zato pazim da je nekje 8 zvečer najkasneje za obrok in stvari so se definitivno izbolšale. zato se bom tega držala.
Re: priprava na tekmo     Objavljeno 31.08.2016 ob 15:05
kompleksni OH se lahko vključijo kot so:
-prosena kaša
-ajdova kaša
-riž
-krompir ali sladki krompir
-kus-kus
-ovseni kosmiči

Količino je potrebno prilagoditi glede na razmerje hranil tekom dneva
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov