HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Re: RECEPTI NA NAŠEM PORTALU     Objavljeno 25.03.2016 ob 14:33
POST WORKOUT SMOOTHIE

http://www.the-nutrition.com/single-recept/Post-workout-smoothie/72/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/stran/1

Sestavine

Skuta, 0,5% maščobe (200 g),
Banana (100 g),
Meridian organsko arašidovo maslo (20 g),
Ovseni kosmiči (20 g),
Amino Whey vanilija (50 g)

PRIPRAVA:

Vse sestavine damo v mikser in zmiksamo, po želji dodamo cimet.

Nasvet za hujšanje:
ne dodamo ovsenih kosmičev in samo polovico banane

Nasvet za mišično maso:
dodamo še dve žlici ovsenih kosmičev.

Prehranske vrednosti

kCal: 627.5
oh: 45.83
beljakovine: 77.32
maščobe: 13.8

Bodi najboljŠi, Be THE Best

Dober tek Ti želi
Tvoj THE Nutrition Team
Re: RECEPTI NA NAŠEM PORTALU     Objavljeno 11.04.2016 ob 16:22
OREHOVE KOCKE

http://www.the-nutrition.com/single-recept/Orehove-kocke/81

Sestavine

Amino Whey vanilija (50 g),
Orehi (200 g),
Jajce (5 kom),
Smetana, kisla 12% m. m. (100 g),
Čokolada, temna, 85% (30 g),
THE Natural Sweetener (75 g)


Priprava biskvita:

V posodi ločimo rumenjake od beljakov.
V rumenjake vmešamo 50g THE Natural Sweetener
Beljake stepemo v trd sneg.
Sneg iz beljakov na rahlo vmešamo v rumenjake.
Nato rahlo vmešamo še mlete orehe.
Pekač obložimo s peki papirjem in maso enakomerno razporedimo po pekaču.
Pečico segrejemo na 170° in biskvit pečemo 20-25 minut.
Med tem ko se peče biskvit pripravimo kremo.

Priprava kreme:

V posodi dobro premešamo 100g kisle smetane, 50g THE Amino Whey vanilija ali THE Whey2 vanilija in 25g THE Natural Sweetener.
Ko je biskvit pečen, ga prerežite in pustite da se ohladi. Nato biskvit premažete s kremo.
Na koncu na orehove kocke še naribate 85% temno čokolado.

Narežite 6 enakomernih kock.

Sestava za 1 orehovo kocko:
kcal 369
oh: 7,20
beljakovine: 18,35
maščobe: 28,69

Bodi najboljŠi, BE THE BEST

Dober tek Ti želi

Tvoj THE Nutrition Team
Re: RECEPTI NA NAŠEM PORTALU     Objavljeno 18.05.2016 ob 14:58
GOVEJI STEAK S ŠPARGLJI

http://www.the-nutrition.com/single-recept/Goveji-steak-s-sparglji/82

Sestavine

Goveja ledja, mlada (200 g),
Sir, parmezan (30 g),
Šparglji (100 g),
Smetana, kisla 12% m. m. (40 g)

Jed je primerna za vse ljubitelje govejega mesa in špargljev. Obrok je primeren tudi za dieto z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov.
Vrednosti navedene v receptu so za eno osebo.

Za dober steak je potrebno izbrati tudi dobro meso. Zato predlagam vležano govejo ledjo.

Priprava:

1. Govejo meso narežite na poljubno debelino in ga začinite z grobo morsko soljo iz obeh strani. Meso pustite stati na sobni temperaturi 30 minut.

2. Segrejte žar ponev na srednjo temperaturo in v ponvi raztopite košček masla.
Če želite imeti goveji steak, ki bo pečen medium (v notranjosti rahlo rožnat) priporočam pečenje govejega mesa na srednji temperaturi 6-7 minut na eni strani in 6-7 minut na drugi strani. Tako bo meso sočno in mehko.Kako dolgo boste pekli meso je odvisno tudi od debeline kosa mesa.

3. Med tem, ko se peče meso lahko narežete šparglje na poljubne kolobarje.

4. V ponvi na koščku masla popecite šparglje ter dodajte ščepec soli. Šparglje lahko v ponvi pražite 10-12 minut pri nizki do srednji temperaturi.

5. Ko so šparglji prepraženi dodajte še kislo smetano in česen v prahu.

6. Na koncu potresite šparglje s smetano še s parmezanom.

Prehranske vrednosti

kCal: 536.33
oh: 6.12
beljakovine: 52.36
maščobe: 34.2


Ekipa THE Nutrition vam Želi dober tek!
Re: RECEPTI NA NAŠEM PORTALU     Objavljeno 15.06.2016 ob 16:00
PROTEINSKI MUFFINI

http://www.the-nutrition.com/single-recept/Proteinski-muffini/83/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/stran/1

Sestavine

Jajce (5 kom),
Kakav v prahu (20 g),
Mleko, kravje, 1,4 % m. m. (50 g),
X3M Whey (50 g),
Kokosova moka - razmaščena (55 g)

Proteinski muffini so lahko odličen nadomestek obroka in sladica hkrati. Lahko jih uživate tudi na dieti z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Zaradi razmaščene kokosove moke vsebujejo muffini veliko vlaknin in malo ogljikovih hidratov. So bogat vir kvalitetnih sirotkinih in jajčnih beljakovin in so zelo uporaben nadomestek obroka za na pot

Postopek:


1. Stepite jajca

2. Dodajte sestavine kot so: pecilni prašek (1/4 vrečke), razmaščeno bio kokosovo moko, kakav, sirotkine beljakovine X3M Whey - okus: čokolada

3. Sestavine med seboj dobro premešajte in dodajte 0,5-1 dcl mleka. Lahko uporabite tudi mandljevo ali riževo mleko.

4. Z maso napolnite modelčke za muffine.

5. Proteinske muffine pecite 20-25 minut na 160 °C

6. Ko so proteinski muffini pečeni pustite, da se ohladijo.

Prehranske vrednosti za 1 proteinski muffin:

kCal: 153,56
Ogljikovi hidrati: 3,14 g
Beljakovine: 15,00 g
Maščobe: 7,67 g

Ekipa THE Nutrition vam Želi dober tek!
83_21567.jpg
Re: RECEPTI NA NAŠEM PORTALU     Objavljeno 17.08.2016 ob 15:24
PIŠČANEC V TORTILJI Z ZELENJAVO

http://www.the-nutrition.com/single-recept/Piscanec-v-tortilji-z-zelenjavo/85

Si ljubitelj/ljubiteljica tortilj? Potem imamo zate okusen, hiter, zdrav in hranljiv obrok, ki si ga lahko pripraviš v nekaj minutah.

Sestavine

Piščančje prsi brez kože (130 g),
Sir, gauda (30 g),
Pelati (80 g),
Paprika, zelena (150 g),
Tortilja, polnozrnata (1 kom)

Priprava

Piščančji file začinite po želji in ga popecite na maslu. Sam sem piščančji file začinil s soljo in Gril Barbecue začimbami, ki dajo piščancu rahlo pikanten okus.

Med tem, ko se piščančji file peče v ponvi sem na koščke narezal zeleno papriko. Lahko uporabite tudi rdečo ali rumeno papriko (stvar okusa).

V času, ko se je piščančji file še vedno pekel sem med tem pripravil tudi omako iz pelatov. Pelate sem rahlo prekuhal in jim dodal začimbe kot so sol, origano in česen. Ker imam rad malo bolj pikantno omako sem v omako dodal še 2 pekoča feferona.

Ko je bil piščančji file pečen sem ga narezal na manjše koščke.

Priprava tortilje

Grelno ploščo na štedilniku segrej na srednjo temperaturo.
1. ponev premaži z malo masla
2. v ponev položi tortiljo
3. enakomerno premaži tortiljo z omako iz pelatov
4. potresi meso
5. potresi papriko
6. potresi nariban sir

Grelno ploščo na štedilniku nastavi na zmerno-srednjo temperaturo in ponev pokrij s pokrovko. Pokrito pusti 8-10 minut, da se sir malo raztopi.

Preloži tortiljo in serviraj.

Prehranske vrednosti

kCal: 446.44
oh: 36.59
beljakovine: 44.3
maščobe: 13.78

Ekipa THE Nutrition vam Želi dober tek!
piš?anec-v-tortilji-z-zelenjavo-13.jpg
Re: RECEPTI NA NAŠEM PORTALU     Objavljeno 12.09.2016 ob 13:50
Jajčna omleta z jajčevci, šampinjoni in govedino

http://www.the-nutrition.com/single-recept/Jajcna-omleta-z-jajcevci-sampinjoni-in-govedino/86/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/stran/1

Sestavine


Govedina, nemastna (80 g),
Jajce (3 kom),
Jajčevci (100 g),
Šampinjoni (80 g)

Hitra, enostavna in zdrava jajčna omleta za vse, ki radi jeste zdravo ter se zavedate pomembnosti prehrane.

Jajčna omleta vsebuje kvalitetne beljakovine iz govejega mesa in jajc, dodana je še zelenjava kot je jajčevec in šampinjoni. Jed je primerna kot zajtrk ali malico na dieti.

Namig: če ste pa v fazi mišične mase pa lahko pojeste še zraven polnozrnat toast.

Količino si prilagodite glede na vaše kalorične potrebe

Priprava:

1. Pri mesarju prosite, da vam zmelje goveje stegno ali pleče. Meso začinite s soljo, poprom in mletim česnom ter dobro premešajte.

2. Začinjeno meso pustite stati 5-10 minut pri sobni temperaturi. Med tem narežite na koščke jajčevec in šampinjone.

3. V ponvi na maslu popecite meso.

4. Dodajte narezan jajčevec in šampinjone ter jih z mesom dobro prepražite.

5. Jajca stepete in prelijete.

6. Pokrijete s pokrovko in nastavite temperaturo štedilnika na nizko do srednjo temperaturo in počakajte 6-7 minut, da jajca zakrknejo.


Ekipa THE Nutrition vam Želi dober tek!
the-nutrition-recept-jaj?na-omleta-1.jpg
Re: RECEPTI NA NAŠEM PORTALU     Objavljeno 18.10.2016 ob 09:39
Rjavčki (brownie) brez cukra

http://www.the-nutrition.com/single-recept/Rjavcki--brownie--brez-cukra/90/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/stran/1

Sestavine

Čokolada, temna, 85% (125 g),
Jajce (3 kom),
Mandlji (40 g),
THE Natural Sweetener (30 g),
Mascarpone krema 20% M (250 g)

Rjavčki (brownie) brez cukra je sladica, ki ne vsebuje glutena in dodanega sladkorja. Sladkor je zamenjal THE Natural Sweetener, ki je super nadomestek sladkorja in ne vsebuje kalorij. Tako se lahko posladkate na zdrav način in brez slabe vesti

Priprava:

1. V večji posodi premešajte THE Natural Sweetener (sladkor brez kalorij) in Mascarpone kremo. Dodajte tudi en ščepec soli.

2. Med tem v kozici na pari raztopite temno čokolado. Čokolada naj bo popolnoma raztopljena in tekoča.

3. Raztopljeno čokolado vmešajte v Mascarpone kremo.

4. Dodajte stepena jajca.

5. Dodajte mlete mandlje in dobro premešajte, da dobite gosto kremo.

6. Na peki papir stresete kremo in jo z lopatko ali žlico enakomerno oblikujete.

7. Pecite v pečici 25 minut pri 170 °C.

8. Pečeno sladico pustite 2 uri ohlajati pri sobni temperaturi in jo nato narežite na 8 enakomernih kosov. Po želji lahko potresete s kokosovimi mrvicami.

Prehranske vrednosti

kCal: 1300.71
oh: 33.21
beljakovine: 40.175
maščobe: 108.99


Ekipa THE Nutrition vam Želi dober tek!
brownie-brez-cukra-the-nutrition.jpg
Re: RECEPTI NA NAŠEM PORTALU     Objavljeno 25.11.2016 ob 14:08
Zdravi beljakovinski piškoti

http://www.the-nutrition.com/single-recept/Zdravi-beljakovinski-piskoti/91/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/stran/1

Sestavine

Meridian Cashew Butter 100% (100 g),
Amino Whey (35 g),
Čokolada, temna, 85% (25 g),
Mleko, kravje, 1,4 % m. m. (50 g)

Predstavljamo ti zdrave beljakovinske piškote, ki ne vsebujejo moke in sladkorja. Idealni piškoti za praznične dni, ko si želite privoščiti nekaj sladkega in zdravega.

Priprava:

1. Temno čokolado z 85% deležem kakava narežite na koščke.

2. V večji posodi premešajte sestavine kot so: Meridian Cashew Butter (maslo iz indijskih oreščkov), THE Whey2 ali THE Amino Whey 85% (okus vanilija), na koščke narezano temno čokolado 85% in dodajte še 50 ml mleka.
Vse sestavine dobro premešajte kot je vidno na sliki.

3. Na peki papirju razporedite maso v obliki piškotov.
Piškote pecite 20 minut v pečici pri temperaturi 150 °C.

Priporočamo, da se piškoti ohladijo, saj bodo dobro ohlajeni še boljšega okusa.

Prehranske vrednosti

kCal: 931.58
oh: 26.565
beljakovine: 54.035
maščobe: 66.02

Ekipa THE Nutrition ti želi dober tek!
5 (3).jpg
Re: RECEPTI NA NAŠEM PORTALU     Objavljeno 21.02.2017 ob 14:34
Goveji steak s pekočo omako in zlatim krompirčkom

http://www.the-nutrition.com/single-recept/Goveji-steak-s-pekoco-omako-in-zlatim-krompirckom/94/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/stran/1

Sestavine

Goveja ledja, mlada (250 g),
Krompir, surovi, neolupljen (300 g),
Paprika, zelena (100 g),
Paradižnik, mezga (100 g)

Goveji steak s pekočo omako in zlatim krompirčkom je odličen in preprost obrok za pridobivanje mišične mase saj vsebuje kvalitetne beljakovine iz govejega mesa ter ogljikove hidrate iz krompirja. Pikantna omaka je super dodatek k jedi, ki jo naredi še boljšo.
Priprava

1. Pečico segrejte na 160° C, krompir narežite na kolobarje in ga enakomerno razporedite na pekač, ki ga predhodno obložite s peki papirjem.

2. Krompir lahko poljubno začinite s soljo ali zeliščno soljo.

3. Krompir pecite v pečici 30-35 minut

4. Med tem, ko se peče krompir v pečici lahko narežete papriko na drobne koščke.
Če želite, da je omaka pekoča dodajte še en pekoč feferon.

5. V kozico stresite 100g pelatov in dodajte narezano papriko in feferon. Dodajte začimbe kot so sol, origano, mleti česen in po želji nekaj svežega mletega popra. Sestavine dobro premešajte in pustite, da omaka zavre. Nato jo odstavite iz štedilnika in jo pustite, da se počasi ohladi.

6. Zelo pomembna je izbira pravega govejega mesa. Osebno priporočam vležan kos goveje ledje. Meso pred pečenjem naj počiva približno 30 minut pri sobni temperaturi.

7. Meso poljubno začinite iz obeh strani.

8. Segrejte ponev in raztopite maslo.

9. Če želite, da bo vaš kos mesa pečen medium (v notranjosti sočen) ga pecite na vsaki strani 6-7 minut. V primeru, da želite da je meso popolnoma pečeno pecite dlje. Upoštevajte tudi debelino kosa mesa.

10. Med tem časom, ko ste pekli meso in pripravili omako se je spekel tudi krompir v pečici.

11. Jed servirajte poljubno s krompirčkom in pikantno omako.

Prehranske vrednosti

kCal: 689.4
oh: 49.5
beljakovine: 56.95
maščobe: 27

Ekipa THE Nutrition ti želi dober tek
94_389247.jpg
Re: RECEPTI NA NAŠEM PORTALU     Objavljeno 15.03.2017 ob 10:47
Goveje kroglice v zelenjavno riževi omaki

http://www.the-nutrition.com/single-recept/Goveje-kroglice-v-zelenjavno-rizevi-omaki/95/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/stran/1

Sestavine

Govedina, nemastna (200 g),
Riž (60 g),
Pelati (125 g),
Paprika, zelena (100 g)

Odlična jed za vse, ki imate radi mesne kroglice, omaka zaokroži okusno in zdravo jed. Takšen obrok je idealen za pridobivanje mišične mase. Količino živil pa enostavno prilagodite glede na vaše kalorične potrebe


Priprava

1. Mleto goveje meso poljubno začinimo z začimbami kot je sol, poper in mlet česen. Da bodo mesne kroglice bolj kompaktne smo dodali še vlaknine indijskega trpotca (psyllium). Začimbe meso in vlaknine dobro premešamo in pustimo stati dobrih 10 minut.

2. Iz začinjene mase oblikujemo enakomerno velike kroglice.

3. Kroglice popečemo na maslu v ponvi iz obeh strani.

4. Med tem ko se pečejo mesne kroglice narežemo zeleno papriko na manjše koščke

5. Pelate stresemo v kozico, dodamo riž in ščepec soli za okus.

6. Popečene mesne kroglice dodamo v kozico k rižu in pelatom, dodamo še narezano papriko in dobro premešamo.

7. Jed kuhamo pokrito pri nizki temperaturi 15-20 minut in vmes večkrat premešamo.

8. Jed poljubno serviramo na krožniku

Prehranske vrednosti

kCal: 546.68
oh: 58.09
beljakovine: 48.89
maščobe: 11.62

Ekipa THE nutrition ti želi dober tek!
95_205058.jpg
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov